Podajmo si roke

V začetku delovanja društva smo člani iz Posočja pogosto zahajali v Benečijo in tako so se začela plesti prijateljstva. Glasbeno poetična večera Podajmo si roke sta nastala iz želje, da bi se z Benečani oz. našimi zamejci ponovno več srečevali, družili in skupaj ustvarjali.

Prvi večer smo organizirali skupaj s Centrom za kulturne raziskave Bardo in Društvom likovnih ustvarjalcev Tolmin. Na terasi doma v Bardu smo 29. julija nastopili: Andreina in Margherita Trusgnach, Karmen Vidmar, Marjeta Manfreda s poezijo, Igor Černo in David Tomazetič z glasbo, Dare Trobec, Jana Dolenc in Ella Stamsnijder s slikami.

S seboj smo pripeljali tudi Pomladni dan, glasbeno skupino iz Dolenje Trebuše, s katero nas družijo prijateljske vezi. Nastopili so s samostojnim koncertom na koncu osrednje prireditve.

 

Drugi večer se je odvil 19. septembra na Grajskem vrtu za Kinogledališčem v Tolminu. Poleg Andreine in Margherite Trusgnach, Igorja Černa in Davida Tomazetiča so nastopili: Ana Balantič, pesnica in pisateljica iz Idrije, Borja Bolčina, glasbenik in pesnik iz Nove Gorice ter slikarki, Dea Volarič iz Mosta na Soči in Bojana Kavčič Fortunat iz Tolmina. Program sta povezovala Karmen Vidmar in Goran Gorjup.

 

KD Nit