Feo Feo Feo

KD Nit se je tudi letos odločilo sodelovati na poletnem festivalskem dogajanju v Tolminu.Tokrat smo se odločili za kreativni festival Sajeta.
http://www.sajeta.org/#/home
Kot je pri nas navada, puščamo proste roke posameznikom ali manjšim ekipam iz društva, da se izrazijo in izpeljejo svoje zamisli.
Tokrat se je nekaj iskrega in radoživo pesniškega zgodilo predvsem po zaslugi Petre Rovšček, ki se je spomnila na pesnika Ivana Volariča Fea in njegov sedemdeseti rojstni dan, ki bi ga letos, če bi še živel, praznoval.
Na Sajeti je zbrala ekipo, povabila še kakšnega znanca, znanko in skupaj so pripravili prisrčen performance Feove poezije.
Zadnji dan, 8. julija 2018, se jim je pridružila še ena naša članica, Silva Mlekuž.

Iz predstavitve delavnice na spletni strani Sajete:
http://www.sajeta.org/#/workshops

"... Feo je bil dolgoletni in zelo inovativen akter Sajete, zato se ga spominjamo s prav posebno toplino. Udeleženci delavnice bomo prebirali njegovo poezijo in pripravili kratek kulturni vložek, ki ga bomo predstavili na zadnji dan festivala. Poleg tega bomo zbirali in zbrali na kupček najbolj sočne anekdote iz njegovih dni na tem planetu, in te bodo objavljene v spominski knjižici..."

                    

                    

In smo jo dočakali, drobceno knjižico: Pripetljaji s Feom

Malo je ljudi, ki živijo tako, kot govorijo, kaj šele tako kot mislijo. Ivan Volarič Feo iz Sužida je že bil takšen. Prav zato je bilo njegovo življenje tako zanimivo in vredno, da se o njem kaj napiše. Ta knjižica, v kateri so zbrani spominski utrinki nanj, je le skromen poskus nečesa, kar si želimo, da bi (znatno debelejše) nastalo izpod rok urednikov kakšne uveljavljene založbe. Feo si to pač zasluži.

Več o publikaciji tukaj: https://www.kd-nit.si/publikacije/pripetljaji-s-feom-2018/