Ko barve oživijo v luči poezije

 

Lepo vabljeni v Goriško knjižnico Franceta Bevka na prvo samostojno fotografsko razstavo našega člana Roka!
Na ogled bo vse do petka, 28. oktobra, nahaja se v pritličju, ob pultu knjižnice, tako da je ne morete zgrešiti  .
Osemindvajset čudovitih slik, posnetih s telefonom, je na dan otvoritve, 9. oktobra, imelo oglednike še preden smo razstavo postavili do konca.

Rok Alboje je rojen 1954 leta v Gorenji Trebuši, oče štirih otrok, živi v Tolminu. Piše pesmi, zgodbe in rad fotografira. Zadnja leta se giblje med Tolminsko, Prago in Novo Zelandijo, kjer domuje njegova hčerka Ola. Prizadeva si za mir in verjame v najboljše. Počuti se pred časom, tako kot mnogi fotografski utrinki, ki jih vpesnjuje in so mu kot plemenske uzde lastnega sveta. Barvni utrinki, ki kljubujejo tudi sredi viharjev.

Sporoča: Dovolimo si biti svobodni. Dovolimo vsakemu dnevu biti praznik. Bodimo drzni. Bodimo srečni. Sreča je ženskega spola. 

Iskrene čestitke, Rok Alboje!

KD Nit

Rok Alboje se predstavlja s prvo samostojno razstavo. Kot fotografski samohodec je obrnil kar nekaj stvari na glavo. Predhodno se ni kalil v nobenem fotografskem klubu. Na veliko začudenje uveljavljenih fotografov so njegovi posnetki prestali velike povečave, čeprav so bili posneti s telefonom. Z izbiro motivov in veščim komponiranjem je v precejšnji meri nadomestil možnosti, ki jih nudijo profesionalni fotoaparati. Edino pri postprodukciji je potreboval pomoč, kar mu narekuje nadaljnjo pot. Lahko ostane pri telefonu, vendar pri izrazni fotografiji enostavno ne gre brez naknadne obdelave posnetkov. V omejenem obsegu je potrebna celo pri dokumentarni fotografiji.

Čeprav fotografira najrazličnejše motive, izstopa popotna fotografija s krajinami in posnetki ljudi. Mika ga tudi detajl. Rok Alboje se je odločno napotil po poti izrazne fotografije. Njegove odločitve smo veseli tudi gledalci.

                                                                           Rafael Podobnik, EFIAP/p

                                  

    

 

 

Ni še komentarjev

Komentar